img

Yze webdesign

Hoge Borgh 44

9351 TS Leek

info@yze.nl
0594 - 51 31 31

Goedkoopste tarieven in NL:

Goedkoopste in NL

.nl domein + e-mail + webmail

slechts € 9,99 per jaar!

Goedkoopste in NL

Website + CMS (eigen admin panel)

slechts € 99,- eenmalig!

Uw domeinnaam nog vrij?

controleer nu en registreer direct

Pagina: Support > Gebruik CMS admin

Laatst bijgewerkt: 23-01-2015
Print pagina

Hieronder  treft u een beknopte uitleg aan over het basisgebruik van het CMS. Print deze pagina en gebruik het als naslagwerk voor een correct gebruik van het CMS.

Na inloggen ziet u de hoofdpagina van de admin sectie. U ziet enkele tabbladen. Vooralsnog zijn de belangrijkste: PAGINA’S en MEDIA. De pagina’s zijn de teksten. De media zijn alle bestanden.

PAGINA’S:

1. Nadat u op PAGINA’S heeft geklikt ontvouwt zich een scherm met daarin het menu.
  2. Klik op een pagina.
  3. Nu opent zich het werkveld. Vanuit dit werkveld kunt u de pagina tekst, links en afbeeldingen meegeven.
  4. Om bekend te raken met de iconen aan de bovenzijde: als u met uw muis gaat staan op een icoon geeft deze aan waarvoor hij is bedoeld.
  5. Als u tekst invoert hoeft u verder geen lettertype/kleur/grootte te kiezen. Dit gebeurt volledig automatisch.

Als u tekst kopieert van bv WORD dient u de reeds gekopieerde tekst te plakken door het volgende te doen:

1. In de bovenste rij ziet u diverse map-icoontjes. Klik op het mapje met de letter 'T' erin. (of u ziet 3 gele mapjes, kies dan de middelste)
  2. Nu opent zich een popup scherm ‘plakken als platte tekst’.
  3. Plak de tekst hierin en klik op OK.
  4. De tekst is nu ingevoerd en tevens aangepast naar het lettertype van de website. U hoeft dus niet handmatig lettertypes aan te passen.
  5. Ga vervolgens uw teksten bewerken door alinea's aan te maken, delen wellicht vetgedrukt te maken. Vergeet niet gebruik te maken van de zgn. 'tags'. Dit doet u door een woord te arceren en d.m.v. het pulldownmenu "Opmaak" te openen en Kop1, Kop2 of Kop3 te selecteren.
  6. Sla de wijzigingen op.

(Indien u rechtstreeks vanuit bv WORD plakt kopieert u ook alle onderliggende lettertypes, kleuren en groottes mee. Met bovenstaande stappen voorkomt u dit)

MEDIA:

De mediafolder werkt in principe hetzelfde als de harde schijf van uw pc. Ook hier kunt u mappen en submappen aanmaken, benoemen en verwijderen.

1. Klik op MEDIA. Vervolgens ziet u de mediapagina met 3 vakken: “Bladeren door media map” / “Toevoegen nieuwe map” / “Uploaden bestanden
  2. Het eerste vak geeft aan welke mappen (en submappen) er momenteel aangemaakt zijn.
  3. In het 2e vak kunt een nieuwe map aanmaken. Kies eerst een DOELMAP. Dit kan de hoofdfolder zijn (media). U kunt ook kiezen om een map aan te maken in een andere map. Kiest u dan eerst voor de map waarin u de nieuwe map aan wenst te maken. Vervolgens geeft u de aan te maken map een titel mee en klikt op ‘creëer map’.
  4. In het 3e vak kunt u de foto’s uploaden naar de betreffende doelmap. Zorgt u er voor dat u eerst de doelmap selecteert waar de foto’s in dienen te komen!
  5. Zorg er voor dat de foto’s niet te groot zijn. Een grootte van 1000 x 800 px en 50-150kb is groot genoeg. U kunt max. 10 foto’s per keer uploaden.

Indien u een hele map met foto's ineens wilt uploaden kan dit ook. Pak uw map met daarin de foto's in d.m.v. een inpakprogramma zoals WinZip of WinRar:

1. Vink het vakje aan "Uploaden en uitpakken van ZIP bestand".
  2. Vink vervolgens aan "Verwijder ZIP van server na uitpakken".
  3. Zoek het betreffende ZIP bestand op die op uw harde schijf staat en selecteer deze.
  4. Klik op "Upload bestand(en)".
  5. Uw map met daarin alle foto's staat nu in uw Media beheer
  6. Let op: uw ingepakte bestand mag niet groter zijn dan max. 16 MB.

Plaatsen foto in pagina:

1. Open een pagina in de PAGINA sectie.
  2. Klik op het icoontje om een afbeelding in te voegen
  3. Er opent zich een popup. Klik op ‘bladeren op server’
  4. Er opent een popup. U ziet nu de mappen in de MEDIA folder. Kies uw map en vervolgens uw foto. Klik op UPLOAD.
  5. Kies bij uitlijning Links of Rechts
  6. Ga vervolgens naar Geavanceerd en voer in (indien uitlijning links) bij Stylesheet class ‘img_l’ of bij uitlijning rechts ‘img_r’.
  7. Klik op OK. Nu ziet u de afbeelding links of rechts van de tekst.

Opdrachtgevers

Certified & partners

Sponsor van o.a.