Check & registreer je domeinnaam direct!

Hier vind je enkele veelgestelde vragen van bezoekers en klanten.

WebsiteDomeinnaam

Wat is webhosting?

Webhosting is een stuk ruimte op een harde schijf van een server waar alle gegevens van een website en e-mail op worden geplaatst.

Moet ik webhosting gebruiken?

Ja.

Hoe werkt webhosting?

Yze Webdiensten huurt een groot aantal servers. Al deze servers staan in Nederland in zeer moderne, zwaarbeveiligde (zowel fysiek als digitaal) gebouwen, verdeeld over verschillende locaties.

Deze servers bestaan uit grote harde schijven. Deze harde schijven zijn weer onderverdeeld in kleine secties. Op zo'n sectie plaatsen wij alle gegevens van je website. Vervolgens koppelen wij je domeinnaam aan dit deel waar je website op is geplaatst.

Door de domeinnaam (het www-adres) in te toetsen in je browser roep je vanuit de server de website op en kun je deze bekijken.

Kan ik meerdere domeinen koppelen aan 1 webhostingpakket?

Ja. Echter worden deze domeinen wel gelinkt naar één website en/of onderliggende pagina's van deze website.

Meerdere websites op 1 webhostingpakket is niet mogelijk. Hier zal voor elke website een afzonderlijk pakket dienen te worden opgemaakt. Dit heeft o.a. te maken met verschillende configuraties van iedere website.

Een uitzondering hierop zijn onze Dedicated servers waar dit wél tot de mogelijkheden behoort.

Hoe zit het met muziek en video's?

Wanneer je online muziek en videomateriaal op de website wilt plaatsen, dan adviseren we je gebruik te maken van kanalen zoals YouTube, Soundcloud en overige streamingmedia-aanbieders. Deze kunnen zonder problemen geïntegreerd worden in websites.

Moet ik mijn eigen webhostingpakket onderhouden?

Nee. Dit doen de jongens van Yze gratis voor je, tenzij je een expert bent in gebruik van het PLESK-panel en je per se zelf aan de slag wilt. Uiteraard op eigen risico.

Ik wil eerst vergelijken. Waar op te letten?

De meest bekende is dat je wordt gelokt door extreem lage tarieven maar vervolgens de ene toeslag na de andere op je factuur ziet verschijnen. Gevolg: hoge kosten.

Daarnaast wordt ook veel gebruik gemaakt van meerjaarscontracten i.c.m. een zeer laag tarief voor het eerste jaar.

Ook een regelrechte instinker zijn verouderde servers die in het buitenland staan. Oekraïne, India, Amerika enz. De grootste Nederlandse webhosting-aanbieders maken gebruik van deze buitenlandse aanbieders. Niet alleen huur je onveilige en verouderde rommel met alle gevolgen van dien, ook ben je bij een calamiteit gebonden aan de wetgeving in dat betreffende land.

Als ik bij Yze Webdiensten webhosting afneem, ben ik dan verplicht om ook de website bij Yze af te nemen?

Nee. Het maakt ons niet uit wie de website heeft ontworpen die op onze servers wordt geplaatst. We zijn niet verantwoordelijk voor wat erop geplaatst wordt en de risico's die daaraan verbonden zijn, mits onze Algemene voorwaarden worden nageleefd.

Omgekeerd is er wel een verplichting: wanneer jij je website door Yze Webdiensten laat ontwerpen dan dien je een bijbehorend webhostingpakket te huren bij ons.

Hoe werkt jullie back-upsysteem?

Vooropgesteld; anders dan je wordt voorgeschoteld maken veel webhosting-aanbieders géén back-up van al je gegevens. Back-upservices zijn diensten waar je zelf zorg voor moet dragen door deze bij te bestellen.

Bij Yze Webdiensten doen we niet moeilijk. Wij verzorgen je back-up door automatisch dagelijks back-ups te maken van al je gegevens op onze servers. En we gaan nog een stap verder: we voeren ook automatisch een constante monitoring uit. Dat houdt in dat Yze Webdiensten de zekerheid biedt dat het back-upproces dagelijks gecontroleerd en indien nodig bijgestuurd wordt.

En ook even het vermelden waard: ons back-upsysteem wordt continu gecontroleerd op updates. Zo blijft ons back-upsysteem altijd voorzien van de laatste software.

Deze vragen zijn van toepassing op onze Shared webhosting.

Voor vragen over Dedicated webhosting verwijzen we je graag naar onze contactpagina. Stel daar je vraag en je hebt in enkele minuten antwoord.

7 dagen per week, 14 uur per dag bereikbaar