Check & registreer je domeinnaam direct!

Hier vind je enkele veelgestelde vragen van bezoekers en klanten.

Webhosting

Indien ik door Yze Webdiensten een website laat ontwerpen, moet ik dan de hosting ook bij jullie afnemen?

Ja. Om 2 redenen.

Configuratie: Onze ontwerpen en scripts zijn volledig afgestemd op de configuratie van onze servers. Dan alleen kunnen we optimale veiligheid en werking garanderen.

Auteursrechten: Indien onze ontwerpen op andere servers worden geplaatst kunnen derden onze ontwerpen en coderingen gebruiken/misbruiken. Dit is strafbaar.

Door onze ontwerpen op onze eigen servers te houden beschermen we niet alleen ons auteursrecht, maar ook jou.

Zijn er na de oplevering van de website nog kosten?

Nee.

Alleen als je een ingrijpende wijziging van de opgeleverde website wenst die buiten de overeengekomen afspraak valt dan zullen er kosten worden berekend. Deze worden vooraf duidelijk uitgelegd aan je.

Moet ik na het ontwerp van de website ook een beroep doen op Yze Webdiensten voor het onderhoud?

Ja. Bij de overeenkomst zit het exclusieve recht van onderhoud door Yze Webdiensten.

Wij zijn bekend met het algehele ontwerp en opmaak van de website. Tevens rust er op alle ontwerpen een auteursrecht waardoor onderhoud door derden is uitgesloten en misbruik wordt voorkomen.

Wat kunnen jullie zoal bouwen?

Alles.

Ik ken mensen die ook websites kunnen bouwen. Kan ik hun hulp ook inschakelen?

Nee. Yze Webdiensten bouwt conform de laatste standaarden en uitsluitend custom en met 25 jaar ervaring op zak.

Je kunt wel medewerkers inschakelen om een aantal zaken vlotter te laten verlopen zoals het aanleveren van teksten en/of afbeeldingen.

Ik wil zelf een site bouwen met Stratos, Jimdo of Wix. Is dat wat?

Nee. Er zijn redenen waarom dit soort kant-en-klare diensten nooit succesvol zijn.

Verouderd: Het bouwproces van dit soort producten vergen een enorme ontwikkeling. Dit kost tijd, veel tijd. Op het moment dat dit soort startups online gaan, lopen ze alweer achter met de laatste ontwikkelingen in Google, scripts en SEO. Samengevat; ze lopen altijd achter de feiten aan en jij betaalt voor verouderd materiaal.

Beperkingen: Je moet het doen met wat ze aanbieden. Wat je in commercials ziet is ook het enige wat je kunt. En dat is niet veel. Los van het plaatsen van wat teksten en een foto houdt het dan ook wel op. Je loopt in no-time tegen beperkingen aan.

Reclame: Voor niets gaat de zon op. In de goedkope pakketten zitten advertenties en in het domein komt de naam van Stratos of Jimdo terug. Een gegarandeerde dooddoener als jij je serieus wilt presenteren op de markt. Daarnaast is het voor bezoekers ronduit irritant en bestaat de kans dat adblockers de website blokkeren. Wil je geen reclame? Dan betaal je marktconforme tarieven en valt het hele 'voordeel' weg.

SEO: De scripts zijn - en blijven - verouderd. Google zelf staat daarentegen níet stil. Dit betekent dat deze websites nooit de hoogste posities zullen bereiken in Google.

Tijd: Jij krijgt een sigaar uit eigen doos; dit soort ondernemingen doen niets voor jou als klant. Je bent namelijk beheerder van je eigen diensten. Anders gezegd; jij betaalt geld maar de werkzaamheden dien je ook allemaal zelf te verrichten. Je betaalt dus je eigen uurloon. Daarnaast moet je je afvragen of je bereid bent veel tijd te steken in iets waarmee je niet bekend bent en waaraan je je vrije uren moet besteden.

Ik heb al een website. Kunnen jullie die ook onderhouden of restylen?

Nee. Yze Webdiensten laat zich niet in met auteursrechtelijke ontwerpen van een ander bureau.

Uitzondering hierop is dat er een goedkeuring wordt verleend door de eigenaar.

Ben ik rechtmatig eigenaar van de website / logo na oplevering?

Nee. Het auteursrecht ligt bij Yze Webdiensten. Veel ontwerpbureaus geven je hierop geen - of een fout - antwoord.

Zelfs wanneer een ontwerpbureau zwart-op-wit garandeert dat de opdrachtgever het auteursrecht bezit/krijgt dan kan dit uitsluitend via een bij de wet goedgekeurd overdrachtsdocument bekrachtigd worden. Elke andere vorm van garantie en toezegging zegt niets.

Je betaalt bij oplevering niet voor overname van het auteursrecht maar voor gebruik ván het auteursrecht en arbeidsloon. Indien je echt volledig eigenaar wilt zijn van een website, ontwikkelde modules en/of logo/huisstijl dan zou je dat vele (tien)duizenden euro's kosten plus een officieel overdrachtsdocument.

Dit is vastgelegd in de wet en geldt voor alle ontwerpbureaus in Nederland. Meer informatie vind je hier en hier.

Waarom is Yze Webdiensten goedkoper dan andere professionele bureaus?

Yze Webdiensten houdt de overhead laag.

We vermijden marketingacties, advertenties, maatpakken, lease-auto's, vast en/of onbekwaam personeel, kantoorpanden en overige overbodige zaken die irrelevant zijn aan de kwaliteit en het kennislevel van ons bureau.

Zit je vraag er niet bij?

Stel hem dan via onze contactpagina en je ontvangt dezelfde dag een antwoord.

7 dagen per week, 14 uur per dag bereikbaar