img

Yze webdesign

Hoge Borgh 44

9351 TS Leek
 

info@yze.nl
0594 - 51 31 31

Goedkoopste tarieven in NL:

Goedkoopste in NL

.nl domein + e-mail + webmail

slechts € 9,99 per jaar!


Goedkoopste in NL

Website + CMS (eigen admin panel)

slechts € 99,- eenmalig!

Uw domeinnaam nog vrij?

controleer nu en registreer direct

Pagina: FAQ > Hosting

Veelgestelde vragen over hosting

Wat is hosting?

Hosting is een stuk ruimte op een harde schijf van een server waar uw gegevens van de website op worden geplaatst.

Is hosting noodzakelijk?

Ja.

Hoe werkt hosting?

Yze Webdesign huurt een groot aantal servers. Deze servers bestaan uit grote harde schijven. Deze harde schijven zijn weer onderverdeeld in kleine secties. Op elke sectie plaatsen wij alle gegevens van uw website. Vervolgens koppelen wij uw domeinnaam aan dit specifieke deel waar uw website op is geplaatst.

Door de domeinnaam (www adres) in te toetsen in uw browser roept u vanuit de server de website op en kunt u deze dan bekijken.

Kan ik meerdere domeinen koppelen aan 1 hosting pakket?

Ja. dat is geen enkel probleem. Echter worden deze domeinen wel gelinkt naar 1 website en/of onderliggende pagina's van deze website.

Meerdere websites op 1 hosting pakket is niet mogelijk. Hier zal voor elke website een afzonderlijk pakket dienen te worden opgemaakt. Dit heeft te maken met verschillende configuraties van iedere website.

Een uitzondering hierop zijn onze Dedicated servers waar dit wél tot de mogelijkheden behoort.
 

Hoe zit het met muziek en video's?

Indien u gebruik wenst te maken van veel online muziek en video materiaal dan zijn hiervoor speciaal geprepareerde pakketten noodzakelijk. Yze Webdesign beschikt over hoogwaardige Streaming Media pakketten.

Echter dient gezegd te worden dat ons advies zal zijn gebruik te maken van Youtube, Soundcloud en overige streaming media aanbieders. Deze kunnen zonder problemen geïntegreerd worden in websites.
 

Kan ik mijn eigen hosting pakket onderhouden?

Ja. Indien u wenst kunt u de volledige beschikking krijgen over (altijd de meest actuele versie van) ons PLESK administratie panel van uw serverruimte. Hierin kunt u onder andere e-mail adressen, autoresponders, subdomeinen, databases etc. aanmaken/wijzigen en verwijderen.

Deze gratis service is geschikt voor de gevorderde gebruiker

Op welke valkuilen dien ik te letten indien ik wil vergelijken?

De meest bekende is dat u wordt gelokt door extreem lage tarieven maar u vervolgens de ene toeslag na de andere op uw factuur ziet verschijnen waardoor u uiteindelijk aanzienlijk duurder uit bent.

Daarnaast wordt ook veel gebruik gemaakt van meerjaarscontracten i.c.m. een zeer laag tarief voor het eerste jaar.

Van welke kant u het ook bekijkt; hosting kost geld.
 

Sommige aanbieders bieden voor bijna gratis extreem veel schijfruimte aan op hun hosting pakketten. Hoe kan dat?

Bij het merendeel van de hostingproviders is het een gangbare strategie om er per definitie van uit te gaan dat de meeste klanten slechts een klein gedeelte van de hun toegewezen schijfruimte daadwerkelijk zullen benutten.

Wanneer deze situatie dan plotseling wijzigt schieten de prijzen voor het pakket ineens omhoog of raakt de provider in financiële moeilijkheden. Bij Yze Webdesign is alle toegewezen schijfruimte wel degelijk beschikbaar voor de cliënten. Zelfs indien alle klanten hun pakket tot op de laatste byte gebruiken, zult u van ons niets te horen krijgen.

Indien ik bij Yze Webdesign een hosting pakket huur, ben ik dan verplicht om ook het design bij Yze Webdesign te nemen?

Nee. Indien u enkel een hosting pakket afneemt dan maakt het niet uit wie de website heeft ontworpen die op het hosting pakket wordt geplaatst. Wel is het zo dat wanneer u uw website elders heeft laten ontwerpen er bepaalde scripttechnieken worden gebruikt die problemen kunnen veroorzaken bij andere hosting providers. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat een gedeelte van uw website niet goed functioneert.

Omgekeerd is er wel een verplichting: Wanneer u uw website door Yze Webdesign laat ontwerpen dan dient u een bijbehorend hosting pakket te huren. Zie ook de volgende vraag.

Indien ik door Yze Webdesign een website laat ontwerpen, moet ik dan tevens een hosting account bij Yze Webdesign huren?

Ja. Om 2 redenen.

  1. Configuratie; Onze ontwerpen en scripts zijn volledig afgestemd op onze servers.
  2. Auteursrechten; Indien onze ontwerpen op een andere server zijn geplaatst dan verleent Yze Webdesign een vrijbrief voor derden om ge- of misbruik te maken van de ontwerpen en coderingen die door ons bureau zijn ontworpen. Dit is bij de wet strafbaar. Door het niet plaatsen van onze ontwerpen op andere servers beschermen wij hier ons auteursrecht èn cliënten mee.
     
Hoe werkt jullie back-up systeem?

[!] Vooropgesteld; anders dan u wellicht denkt maken veel hosting aanbieders géén back-up van al uw gegevens. Back-up services zijn diensten waar u zelf zorg voor moet dragen door deze te bestellen.

Bij Yze Webdesign heeft u deze zorgen niet. Wij verzorgen zelf uw back-up door automatisch dagelijks en 24/7 back-ups te maken van al uw gegevens op onze servers. En daar houdt het niet op. Daarnaast voeren wij ook automatisch een constante monitoring door. Dat houdt in dat Yze Webdesign de zekerheid biedt dat het back-up proces dagelijks gecontroleerd en indien nodig bijgestuurd wordt.

En ook niet onbelangrijk; ook wordt het back-up systeem continue gecontroleerd of er updates beschikbaar zijn. Zo blijft ons back-up systeem altijd voorzien van de laatste software.


Opdrachtgevers

      


Certified & partners

    


Sponsor van o.a.