img

Yze webdesign

Hoge Borgh 44

9351 TS Leek
 

info@yze.nl
0594 - 51 31 31

Goedkoopste tarieven in NL:

Goedkoopste in NL

.nl domein + e-mail + webmail

slechts € 9,99 per jaar!


Goedkoopste in NL

Website + CMS (eigen admin panel)

slechts € 99,- eenmalig!

Uw domeinnaam nog vrij?

controleer nu en registreer direct

Pagina: FAQ > Webdesign

Veelgestelde vragen over webdesign

Indien ik door Yze Webdesign een website laat ontwerpen, moet ik dan tevens een hosting account bij Yze Webdesign huren?

Ja. Om 2 redenen.

  1. Configuratie; Onze ontwerpen en scripts zijn volledig afgestemd op de configuratie van onze servers.
  2. Auteursrechten; Indien onze ontwerpen op een andere server zijn/worden geplaatst dan verleent Yze Webdesign een vrijbrief voor derden om ge- of misbruik te maken van onze ontwerpen en coderingen. Dit is bij de wet strafbaar. Door het niet plaatsen van onze ontwerpen op andere servers beschermen wij hier ons auteursrecht én cliënten mee conform de wet.
     
Zijn er na de oplevering van de website nog kosten?

Nee. Indien u echter een ingrijpende wijziging van uw website wenst die buiten de wederzijdse overeengekomen afspraak valt dan dient u dit per e-mail of schriftelijk aan te geven.

 

De enige standaard periodieke kosten die vooraf zullen worden voldaan is het hosting pakket waarop uw website is geplaatst evenals de domeinna(a)m(en) waar uw website aan is gekoppeld. Dit kan optioneel worden uitgebreid indien u extra diensten bij Yze Webdesign afneemt. Denk aan een SSL certificaat die aangeschaft dient te worden bij afname van een webwinkel. Ook dit zal periodiek worden gefactureerd.

Moet ik na het ontwerp van de website ook een beroep doen op Yze Webdesign voor het onderhoud?

Ja. Bij de overeenkomst behoudt Yze Webdesign zich het exclusieve recht van onderhoud.


Yze Webdesign is bekend is met het algehele ontwerp en opmaak van uw website. Tevens rust er op alle ontwerpen een auteursrecht waardoor onderhoud door derden is uitgesloten.

In wat voor soorten websites is Yze Webdesign gespecialiseerd?

Van eenvoudig opgezette websites tegen de laagste landelijke tarieven tot zeer complexe websites waarbij u kunt denken aan concepten zoals Marktplaats, dating websites, professionele webshops, CRM systemen et cetera.

Het is niet waartoe wij in staat zijn, het is wat u voor ogen heeft.

Ik ken mensen die ook verstand hebben van het maken van websites. Kan ik tevens hun hulp inschakelen bij uw ontwerp?

Nee. U kunt wel medewerkers inschakelen om een aantal zaken vlotter te laten verlopen zoals het prepareren van grafisch en tekstueel materiaal.

Ik wil zelf een site bouwen met Stratos, Jimdo, Wix e.d. Is dat wat?

Nee. Er zijn simpelweg teveel nadelen en beperkingen. Wij noemen er een paar:

- Verouderde scripts: Ontwikkeling van dit soort kant-en-klare pakketten zijn complex en vergen een enorme ontwikkeling. Dit kost tijd, veel tijd. Op het moment dat dit soort startups online gaan lopen ze alweer achter met de laatste ontwikkelingen in broncoderingen, scripts en SEO. Samengevat; ze lopen altijd achter de feiten aan en u betaalt voor verouderd materiaal.
 

- Beperkingen: U moet het doen met wat zij u aanbieden. Wat u in commercials ziet is ook het enige wat u kunt. En dat is (te) weinig. Los van het plaatsen van wat teksten en een foto/slider houdt het dan ook wel op.
 

- Reclame: Voor niets gaat de zon op. De gratis/goedkope pakketten zitten bomvol met advertenties. Absoluut een dooddoener als u als professioneel bedrijf serieus genomen wilt worden op de markt. Daarnaast is het voor bezoekers ronduit irritant en bestaat de kans dat addblockers de website gedeeltelijk of misschien wel helemaal blokkeren. U wilt geen reclame? Dan betaalt u al dezelfde tarieven als elders en valt het hele 'voordeel' weg.
 

- SEO: Zoals gezegd; de scripts zijn - en blijven verouderd. Google zelf staat daarentegen niét stil. Dit betekent dat deze websites niet 'gewaardeerd' worden door Google met een goede ranking omdat de scripts verouderd zijn. Zo simpel werkt dat. Wanneer u oplet zult u zien dat zelfgebouwde websites zelden tot nooit bovenaan in Google eindigen.
 

- Tijd: U krijgt een sigaar uit eigen doos; dit soort ondernemingen doen niets voor u als klant. U bent namelijk beheerder van uw eigen diensten. Anders gezegd; u betaalt geld maar de werkzaamheden dient u ook allemaal zelf te verrichten. U betaalt dus uw eigen uurloon. Daarnaast moet u zich afvragen of u bereid bent veel tijd te steken in iets wat voor u onbekend is en wat u in uw vrije uren moet doen.

Ik heb reeds een website. Kunt u die ook onderhouden of restylen?

Nee. Yze Webdesign laat zich niet in met auteursrechtelijke ontwerpen van een ander bureau.

Uitzondering hierop is dat er een goedkeuring wordt verleend door de rechthebbende.

Werkt Yze Webdesign ook in een onderaanneming?

Nee.

Is er een verdienste voor mij wanneer ik voor Yze Webdesign een nieuwe cliënt aanbreng?

Ja. Indien u reeds cliënt van ons bent houden wij hier rekening mee. Denk hierbij aan gratis onderhoud of extra uitbreiding van uw website.

Deze verdienste geldt niet voor onze standaard periodieke facturatie zoals hosting, domeinregistratie etc.. Tevens dient de nieuwe cliënt minimaal voorgenoemde diensten bij Yze Webdesign af te nemen.

Ik kan een website voor (bijna) niets laten maken door een nieuw bedrijf. Waarom zou ik het dan alsnog bij jullie laten doen?

Om diverse redenen:

Yze Webdesign beschikt over véél meer kennis en ervaring op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, SEO, servers, hosting, domeinen en oplossingen bij support, vragen of calamiteiten.

Daarnaast zal de website onderhouden dienen te worden en dient er direct en adequaat gereageerd te worden wanneer er vragen zijn. Een beginnend bedrijf ontbreekt het aan kennis en dus ook motivatie. Tevens dient het geheel op professionele servers geplaatst te worden en zal er een constante monitoring plaats moeten vinden. Ook hier dient regelmatig onderhoud aan te worden gepleegd, back-ups te worden gemaakt en dient er adequaat gereageerd te worden wanneer er vragen of calamiteiten zijn.

 

Ook kunt u er van op aan dat u geen handgebouwde website krijgt voor het geld wat u betaalt maar dat u het moet gaan doen met een standaard, gratis Wordpress template die dit soort bedrijven van het Internet plukken. Onveilig, verouderd en u bent 1 van de duizenden. Tevens zult u een Nee als antwoord krijgen als u wijzigingen wenst aan de te bouwen website omdat zij niet in staat zijn om deze gedownloade templates aan te passen.

 

Uit het verleden blijkt dat 95% van dit soort bedrijven binnen enkele jaren weer opgehouden zijn te bestaan en blijft u als klant berooid achter met alle problemen van dien.

Ben ik rechtmatig eigenaar van de website / logo na oplevering?

Nee. Het auteursrecht ligt bij Yze Webdesign. Veel ontwerpbureaus geven u hierop geen - of foutief antwoord.

[!] Ook indien een bureau expliciet aangeeft dat het auteursrecht bij u als cliënt ligt zal dit vóóraf middels een officieel, wettelijk overdrachtsdocument verwezenlijkt dienen te worden. Anders ligt en blijft het auteursrecht bij het bureau en niet bij de cliënt.
 

U betaalt bij oplevering niet voor overname van het auteursrecht maar voor gebruik ván het auteursrecht en arbeidsloon. Indien u daadwerkelijk volledig eigenaar wilt zijn van een website, ontwikkelde modules en/of logo/huisstijl dan zou u dat (tien)duizenden euro's kosten + een bij wet goedgekeurd officieel overdrachtsdocument.
 

Dit is bij de wet vastgelegd en geldt voor alle ontwerpbureaus in Nederland. Meer informatie vindt u hier en hier.

Heb ik inspraak als opdrachtgever tijdens de bouw?

Ja. Wij houden u namelijk visueel op de hoogte van de bouw van de website. U kunt in een afgesloten testomgeving de bouw volgen en waar nodig bijsturen. Echter dient wel te worden vermeld dat dit normaliter in goed overleg en met mate in praktijk wordt gebracht.

Hoe is het mogelijk dat Yze Webdesign met ontwerpen goedkoper is dan de rest?

Omdat Yze Webdesign de overhead laag houdt.
 

Yze Webdesign onthoudt zich van marketingacties, advertenties, sponsoring, maatpakken, lease auto's, vast personeel, kantoorpanden en overige overbodige zaken die volledig los staan aan de kwaliteit van oplevering.


Opdrachtgevers

      


Certified & partners

    


Sponsor van o.a.