img

Yze webdesign

Hoge Borgh 44

9351 TS Leek
 

info@yze.nl
0594 - 51 31 31

Goedkoopste tarieven in NL:

Goedkoopste in NL

.nl domein + e-mail + webmail

slechts € 9,99 per jaar!


Goedkoopste in NL

Website + CMS (eigen admin panel)

slechts € 99,- eenmalig!

Uw domeinnaam nog vrij?

controleer nu en registreer direct

Pagina: FAQ > Domeinen

Veelgestelde vragen over domeinen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is niets anders dan een vervanging van een unieke cijfercombinatie. Deze combinatie van punten en cijfers noemt men een IP adres. Omdat een IP adres bijna niet te onthouden is en op geen enkele wijze een logische koppeling verklaart met uw onderneming gebruikt men domeinnamen.

Een voorbeeld van een domeinnaam is: yze.nl, 513131.nl of google.com. Elke domeinnaam is uniek. Er is géén tweede van. Daarom geldt ook de vuistregel; wie het eerst komt, het eerst maalt.

Kan Yze Webdesign ook mijn bestaande domeinnaam verhuizen?

Ja. Yze Webdesign rekent hier géén verhuiskosten voor.

Ik zie soms domeinnamen voor een paar euro per jaar. Kan dit?

Nee. Dat is slechts een loktarief voor het eerste jaar. Dit tarief zit ver onder de inkoopprijs. U gaat in het daarop volgende jaar het volle pond betalen. Tevens gaat u toeslagen betalen zodra u iets wilt doen met het domein. Meerjaarscontracten zijn ook standaard. Uiteindelijk blijft er niets over van dit 'voordeel'.


Om het nóg bonter te maken; u krijgt een sigaar uit eigen doos; dit soort ondernemingen doen niets voor u als klant. U bent namelijk beheerder van uw eigen diensten. Anders gezegd; u betaalt geld maar de werkzaamheden dient u allemaal zelf te verrichten. U betaalt dus uw eigen uurloon.

Yze Webdesign vraagt, net als bij de andere grote aanbieders, een instaptarief voor het eerste jaar. Het grote verschil is echter dat u van ons géén extra toeslagen ontvangt maar direct de beschikking heeft over álle diensten waaronder webmail. Wij garanderen hiermee veruit het laagste tarief in Nederland. Daarnaast hoeft u letterlijk niets te doen. Wij doen en monitoren al uw werkzaamheden, sneller dan u dat zelf zou kunnen met een admin scherm elders.

Heb ik een domeinnaam nodig om bij Yze Webdesign een hosting pakket af te nemen?

Ja.
 

Moet ik zelf een domeinnaam aanvragen voordat ik een hostingpakket aanvraag?

Nee. U kunt een nieuwe domeinnaam aanvragen tijdens de bestelling van een hostingpakket.

[!] Wanneer u nog niet direct het plan heeft opgevat om een website te laten ontwerpen registreer dan alvast wel uw domeinnaam. U bent daar volledig vrij in en u heeft verder geen enkele verplichting naast de registratiekosten. Want met domeinregistratie geldt: Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Indien ik een domeinnaam bij Yze Webdesign registreer moet ik dan ook een bijbehorend hostingpakket afnemen?

Nee. Wanneer u een domeinnaam bij Yze Webdesign registreert dan bent u verder tot niets verplicht. U kunt de domeinnaam reserveren voor later gebruik of hem koppelen met een hostingpakket bij Yze Webdesign of andere aanbieder.

Welke tekens mag een domeinnaam bevatten?

Een domeinnaam mag enkel kleine letters bevatten (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Een domeinnaam mag echter niet beginnen met of eindigen op een koppelteken of meerdere koppeltekens na elkaar bevatten. Wanneer u bij ons een domeincheck doet en u vult per ongeluk toch foutieve gegevens in dan zult u hiervan direct ook op de hoogte worden gesteld. Een foutieve naam vastleggen is dus niet mogelijk.

Het opgeven van grote letters voor een domeinnaam is zinloos: nameservers maken geen onderscheid tussen grote en kleine letters. Of u nu www.mijnbedrijf.nl in uw browser intikt, of www.MijnBedrijf.nl: steeds komt u op dezelfde website terecht.

Ik krijg telkens een "bezet" melding nadat ik een domeincheck doe terwijl ik weet dat het domein vrij is. Hoe kan dat?

Zo nu dan zijn de servers van sommige domeinen offline of is er een tijdelijke overbelasting wat betreft het aantal zoekopdrachten van een betreffend domein. Met name .be en .org kunnen hier zo nu en dan hinder van ondervinden. Echter ook bij andere extensies kan het voorkomen.

Wat is een extensie en welke extensie kan ik het beste kiezen?

Een extensie is de code achter de 'punt' van een domein. Bijvoorbeeld: yze.nl. ".nl" is hierin de extensie. De keuze van extensie van een domeinnaam is volledig vrij binnen de beschikbare vormen. Er zijn meer dan 1.000 soorten extensies.

Oorspronkelijk waren de verschillende extensies voorbehouden aan bepaalde doelgroepen. Voor de duidelijkheid en de vorm gaan we nu in onderstaand overzicht hiermee rekening houden.

De extensie ".nl" neemt u het beste als uw doelgroep zich hoofdzakelijk in Nederland bevindt en dit geldt met ".eu" voor Europa. De extensie ".com" als uw bedrijf een internationale uitstraling heeft, ".net" neemt u het beste als uw bedrijf internetdiensten levert en ".org" als u een non-profit of soortgelijke organisatie hebt.

Niets verhindert u echter om zowel mijnbedrijf.nl als mijnbedrijf.com, mijnbedrijf.eu en mijnbedrijf.net te registreren: de extra keuzes vergroten alleen maar uw bereikbaarheid, ontneemt concurrenten de mogelijkheid tot registratie en kan uw bedrijf mede daarom ook alleen maar ten goede komen.

Ik heb een verkeerd domein geregistreerd. Moet ik dan wel betalen?

Ja. Zodra een domein is vastgelegd dient u de factuur te voldoen. Deze regel is van toepassing bij alle domeinaanbieders in Nederland.
 

Wat gebeurt er wanneer ik mijn domeinnaam niet vernieuw?

Niets. U behoudt uw domeinnaam tenzij u er voor kiest om deze alsnog op te heffen. Elk jaar ontvangt u tijdig een factuur met het verschuldigde bedrag over het aankomende jaar. Men noemt dit ook wel 'stilzwijgende verlenging'.

Hoe lang duurt het voordat mijn nieuwe domeinnaam actief is?

Na ontvangst van uw bestelling wordt uw domeinnaam meteen geregistreerd. Houdt u er wel rekening mee dat het tot 1 -72 uur kan duren voordat de nieuwe nameserver informatie door het hele internet verwerkt is en u uw domeinnaam daadwerkelijk kunt gaan gebruiken.

Mag een domeinnaam van eigenaar veranderen?

Ja. Een .nl domeinnaam mag na de registratie echter alleen van eigenaar veranderen via een specifieke procedure wat werkt met een schriftelijke verklaring met de handtekening van de huidige en nieuwe eigenaar. Deze kunt u bij Yze Webdesign opvragen.

Er wordt aan de nieuwe eigenaar dezelfde vergoeding berekend als voor een nieuwe registratie.

Overige extensies mogen na registratie onbeperkt van eigenaar veranderen. Dit kunt u doen door Yze Webdesign hiervan per e-mail op de hoogte te stellen.

Mijn provider beweert dat mijn domeinnaam alleen functioneert indien ik die door hem laat overnemen. Klopt dat wel?

Nee. Het maakt technisch geen enkel verschil uit wie de registrant van een domeinnaam is. Het enige wat technisch verschil uitmaakt is de invulling van de nameservers en de configuratie van de domeinnaam in die nameservers.

Het gebeurt helaas steeds vaker dat registranten, die ook provider zijn, weigeren de diensten die de klant bij hen huurt correct in te stellen zolang de domeinnaam niet in hun portefeuille zit. Op een leugen meer of minder wordt dan ook niet gekeken.

U behoudt dus de volledige vrijheid om zelf te bepalen of u al dan niet besluit om uw domeinnaam te verhuizen. Wel is het zo dat op een enkele uitzondering na alle cliënten bij het afsluiten van een hosting account gemakshalve hun domeinnaam tevens bij dezelfde aanbieder onder laten brengen.

Kan een domeinnaam worden gereserveerd?

Nee. Het is wie het eerst komt, het eerst maalt.

Wat kost het verhuizen van een domeinnaam naar jullie?

Niets. Dit in tegenstelling tot veel overige domeinaanbieders die wél verhuiskosten in rekening brengen.


Opdrachtgevers

      


Certified & partners

    


Sponsor van o.a.