img

Yze webdesign

Hoge Borgh 44

9351 TS Leek
 

info@yze.nl
0594 - 51 31 31

Goedkoopste tarieven in NL:

Goedkoopste in NL

.nl domein + e-mail + webmail

slechts € 9,99 per jaar!


Goedkoopste in NL

Website + CMS (eigen admin panel)

slechts € 99,- eenmalig!

Uw domeinnaam nog vrij?

controleer nu en registreer direct

Pagina: FAQ > CMS

Veelgestelde vragen over CMS

Wat is een CMS of Content Management Systeem?

Een CMS (Content Management Systeem) is een systeem waarbij een gebruiker de inhoud van een website zelf kan wijzigen vanuit één administratiepaneel. Denk hierbij aan het aanmaken, wijzigen of verwijderen van (sub)menu's, teksten, afbeeldingen en bestanden.

 

Daarnaast zijn er nog vele opties mogelijk. Voorbeelden zijn, gastenboek, nieuwsbrief, webwinkel, uitgebreide zoekmachine, nieuwspagina, RSS feeds, galerijen etc..

Ik hoor veel over Joomla, Wordpress, Drupal en Typo3. Zijn die goed?

Dit zijn bekende opensource spelers op de markt wat betreft Content Management Systemen. Dat ze bekend zijn wil echter niet zeggen dat ze ook goed zijn.

 

Joomla is overontwikkeld, traag en is voor een eindgebruiker nagenoeg onmogelijk om mee te werken. Niet voor niets worden er meerdaagse workshops gegeven om enig inzicht te krijgen in dit systeem. Dit geldt ook voor Drupal en Typo3. Zeer uitgebreid maar onmogelijk om mee te werken.

Wordpress is een blogsysteem wat de laatste jaren zich als een CMS wil profileren. Niet in de laatste plaats om de vele fancy 'Widgets' die het systeem met zich meebrengt. Wordpress heeft echter meerdere grote nadelen waarvan de grootste de veiligheid is, of beter gezegd, het ontbreken ervan.

Wordpress is veruit het meest gehackte opensource systeem op de markt. De oorzaak ligt naast de slechte codering van het CMS bij de honderden onveilige 'Widgets' die geïmplementeerd worden. Daarnaast is de admin, net als bij bovengenoemde CMS systemen, niet logisch en soms zelfs complex.
 

Ontwerpbureaus die Wordpress adviseren doen dit om 1 reden; er zijn duizenden gratis (onveilige) templates en widgets voorhanden waar u voor betaalt. Echter gaan ze naast deze gemakzucht voorbij aan de veiligheid voor u als eindgebruiker. De kans dat uw website (onderneming) ooit gehacked zal worden is daarom reëel.

Een ander ontwerpbureau adviseert hun eigen ontwikkelde CMS. Is dit aantrekkelijk?

Nee. Ga nooit in zee met een ontwerpbureau die een intern CMS hebben ontwikkeld en deze op de markt aanbieden.

De redenen hiervoor zijn legio. Veiligheid, updates, modules, prijzen, support et cetera.

Er zijn diverse opensource (gratis) cms pakketten op de markt die worden doorontwikkeld door duizenden gebruikers wereldwijd. Hier kan geen intern ontwikkeld systeem tegenop.

Wat zijn de mogelijkheden met een CMS?

De vraag kan beter omgedraaid worden; "Wat is er niet mogelijk met een CMS".

Hierop is het antwoord helder: Met een uitzondering daargelaten kunt u normaliter het ontwerp van de website via een CMS niet aanpassen. Voor het overige is alles aanpasbaar.


Opdrachtgevers

      


Certified & partners

    


Sponsor van o.a.